-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Rapla kohus mõistis saarlased vangi

Kohus karistas röövi lavastamise korraldajaid saarlasi Lembitu Kitti ja Meelis Kitti nelja-aastase vangistusega. Sularahakeskuse endisele inkassaatorile, kunagi Saaremaal miilitsana töötanud Aadu Kuusksalule mõistis kohus kolmeaastase, röövlitel põgeneda aidanud Romet Mõekile (31) kaheaastase ja rahaauto röövijale Aleksei Tshurkanile (29) kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.
Ühtlasi mõistis kohus meestelt AS Sampo Varakindlustuse kasuks välja 1 618 600 ning Sularahakeskuse kasuks 148 000 krooni. Samuti nõudis kohus kõigilt kohtualustelt välja teise astme kuriteo eest riigi kasuks 1600 krooni sundraha.
Kohtus tunnistasid oma süüd Kuusksalu ja Mõek, vennad Kitid ja Tshurkan end süüdi ei tunnistanud.
Seni on vahi all Lembitu Kitt ja Aleksei Tshurkan. Meelis Kitt, Romet Mõek ja Aadu Kuusksalu peavad minema karistust kandma kohtuotsuse jõustumisel.
Süüdistuse järgi imiteerisid mehed AS-i Sularahakeskus inkassaatoriauto röövimist Kohilas 1999. aasta lõpus. Tsurkan ja Harkin lavastasid kallaletungi rahaautos istunud Kuusksalule ning sõitsid masinaga minema. Kurjategijad said saagiks üle kahe miljoni krooni, millest osa on politseil õnnestunud kätte saada.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised