-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Loonal arutatakse turvalise elukeskkonna kujundamist

Kuna turvalise elukeskkonna loomine ainuüksi politsei abil pole võimalik, on seminarile palutud ka kohalike omavalitsuste ja ministeeriumite esindajad. Samuti osalevad seminaril nende äristruktuuride esindajad, kes otseselt võiksid olla huvitatud sotsiaalse turvatunde tõstmisest ühes või teises regioonis.
“Politsei üksinda suudab tegeleda vaid õigusrikkumiste tagajärjede likvideerimisega,” ütles seminari üks korraldajatest, Saare politsei kriminaalosakonna komissari kt. Priit Heinsoo ja lisas, et taoline üksinduses tegutsemine võib küll sageli edukas olla, kuid masumaksjale kujuneb see lõppkokkuvõttes äärmiselt kulukaks – kuna säilivad põhjused, ei kao ka õigusrikkumised.
Heinsoo sõnul on Läänes juba ammu aru saadud tõest, et kuritegevust ja selle dünaamikat mõjutavad tegurid, mis on seotud kõige erinevamate eluvaldkondadega.
“Siit ka lihtne järeldus – sotsiaalse turvalisuse loomine nõuab erinevate institutsioonide koostööd.”
Politsei jaoks oleks Loona mõisas toimuva seminari lähimaks eesmärgiks koostööpartnerite leidmine õigusrikkumisi ennetava töö tõhustamiseks. Kaugem eesmärk aga oleks, et valmistada ette muudatus seadusandluses, mis näiteks kohustaks kohalikke omavalitsusi kriminaalpreventsiooniga tegelema ja taolist tegevust koordineerima.
Saare Politsei

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised