-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

EL kontrollib saarlaste tööd hullu lehma tõve ennetamisel

Saaremaa Veterinaariakeskuse juhataja Toivo Jürisson ütles Meie Maale, et TSE missiooni töögrupp jälgib loomade jäätmete käitlemist Saaremaa liha-ja piimatööstuses külastades kombinaadi loomajäätmete matmispaika.
“Nad vaatavad, kuidas meie veterinaarsüsteem väldib hullu lehma tõve tekkimist ja mida ta selleks teeb,” rääkis Jürisson.
Samuti on missioonil kavas välja selgitada, kas ja kuidas kasutab Valjala söödatehases sööda valmistamisel loomset proteiini, mille kaudu hullu lehma tõbi levib. Missioon külastab ka ühte omavalitsuse loomade matmispaika.
“Oleme välja pakkunud Oruniidu Lümanda vallas. See on ainuke valla poolt korralikult hallatud matmispaik, teised ei kannata üldse kriitikat,” rääkis Jürisson. Oruniidu on tema sõnul ka ainus matmispaik meie maakonnas, mis 1. jaanuarist 2002 tunnustatud saab.
Esmaspäevast reedeni Eestis tegutsev TSE missioon külastab peale Saaremaa veel Tartu-, Lääne-, Viru-, Valga-, Võru-, Põlva-, Lääne-, Pärnu- ja Harjumaad. Töögruppi kuuluvad Eesti spetsialistid, üks ekspert on ka Euroopa Liidu liikmesriigist. Jürissoni sõnul ei ole nii kõrgel tasemel Euroopa missioon Saaremaad varem külastanud.
AIN LEMBER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised