-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Suvi taas kultuuri ja sporti täis

“Kultuurikalendrit kokku pannes vaatasime, et tuleva aasta juuni-, juuli- ja augustikuu on viimaste aastatega võrreldavalt tihedad nii kultuuri – ja spordisündmuste korraldajate kui publiku jaoks,” märkis kalendri kokkupanija Lea Kuldsepp.
“Lisaks iga-aastastele traditsioonilistele saaremaistele suvesündmustele on siin plaanis ka üle-eestilisi üritusi ning päris uusi ettevõtmisi.”Kultuurisuvi saabki juuni esimesel päeval avalöögi uue kultuurisündmusega, kogu pere tantsupäevaga “Polkast rockini”, mis tantsujuht Anne Keerdi ideest välja kasvanuna on mõeldud kokku tooma kõikvõimalikke meie maakonnas harrastatavaid erinevaid tantsustiile.
“Päev on tantsu täis – linnas esinevad hommikust saadik peo-, show- ja rahvatantsijad, samuti liikumisrühmad jne. Õhtul toimub lossi hoovis suur pidu, kus kõik tantsuliigid ühe kontserdi raamides taas ette kantakse,” rääkis Kuldsepp, kelle sõnul saavad saarlased tantsupäeva külaliste esituses nautida tantsustiili, mida siin ei harrastata: esimesele “Polkast rockini” üritusele kavatsetakse kutsuda klassikalise balleti trupp.
Juunis on Saaremaal ka järjekordne üle-eestiline külapillimeeste kokkutulek, järjekorranumbrilt kuues Lustikummut.
“On suur hulk mandri pillimehi ja -naisi, kes on siin juba harjunud käima, seekord ootame Saaremaale aga ka paljusid uusi pillimängijaid, kellega loodi kontakte lõppenud suvel Baltica festivalil,” sõnas Kuldsepp, kelle hinnangul on see üritus oluline just rahvakultuuri harrastajate ja armastajate jaoks.
Juulis on Muhus IV pasunapuhujate päev ning sinna on oodata kuni viitsadat pasunapuhujat üle Eesti.
“Puhkpilliorkestrid on alati käinud mängimas ka teistes maakonna valdades, lisaks sellele viisime selle ürituse seekord kokku III Saaremaa Sambakarnevaliga. Kuna paljud pasunakoorid on väga hästi võimelised ka sambat mängima, võib neist kahest kokku viidud kultuurisündmusest kokku tulla võimas asi,” ütles kultuurijuht.
Traditsioonilistest saaremaistest suveüritustest on taas oodata Mustjala muusika- ning Kihelkonna kirikumuusikapäevi, Leisi Õlletoobrit, Kuressaare mere – ja ooperipäevi jne.
“Kultuurikalendrisse on pandud ka mitmeid suviseid teatriprojekte, loodame, et harrastusteatrite kõrval pakub sel suvel oma projekti välja ka Kuressaare linnateater,” avaldas kultuurijuht.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised