-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Kultuuritöötajad õppisid kultuuri müüma

Majandusõppuse viisid läbi Pirgu Arenduskeskuse õpetajad, keda oli kuulama tulnud veerandsada kultuuritöötajat üle maakonna. Õppepäevi alustas Pirgu keskuse juhi Andrus Ristkoka loeng praegusest ühiskonnast majandusteadlase pilgu läbi ning kultuuri nurga alt vaadatuna.
Enel Ristkok rääkis kultuuritöötajatele raamatupidamisest, tehes seda lihtsas ja arusaadavas vormis.
“Nii mõnigi kuulajaist ütles pärast loengut, et see andis talle ideid ja tarkust uue kultuuri-aastaeelarve kinnitamise eel selles veel muudatusi teha,” nentis maakonna rahvakultuuri spetsialist Krista Lember.
Tutvustamist leidsid ka majanduse ja kultuuriga seotud seadused.
“Need muutuvad praegusel ajal praktiliselt iga päev, nii et seaduste alal peaksid kultuuritöötajad saama koolitust regulaarselt,” leidis Lember, kelle sõnul oli kultuuritöötajate jaoks päris uus asi seminaril läbi võetud kultuurisündmuse eelanalüüsi koostamine ehk ennustamine, kas üritus end ära tasub või mitte.
Kultuurisündmuse reklaamist, turundusest ja suhtekorraldusest rääkis kokkutulnuile õppejõud Epp Vodja.
“Üsna raske oli uskuda, et turundus oleks meie, kultuuritöötajate, pärusmaa, ent ta suutis meile selgeks teha, et see siiski nii on.”
Lemberi sõnul andis seminar kultuuritegijatele ka tarkuse analüüsida enne kultuurisündmuse korraldamist, millisele sihtgrupile seda korraldatakse ja miks, tagamaks nii ürituse paremat õnnestumist ja suuremat publikuhuvi.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised