-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Kodanikupäeval kõrgenes huvi ID-kaardi vastu

Kodakondsus – ja migratsiooniameti Saaremaa osakonna juhataja Juhan Veeli sõnul kasutati kodanikupäeva puhul avatud leheküljel esmajärjekorda saamise võimalust nii usinalt, et esimese minuti jooksul 250 taotlust saanud internetilehekülg läks rivist välja.
“Olen päris kindel, et tööpuudusesse me ei jää, pigem vastupidi,” rääkis Veel.
Seni ei ole saarlased ID-kaardi vastu erilist huvi üles näidanud, samas on näiteks Pärnus huvi olnud väga suur, nii et uue aasta alguses seisab ees lai tööpõld arvukate isikutunnistuste väljaandmise näol.
“Kasu on isikutunnistusest neile, kes välismaale reisima ei hakka – neil ei ole passi vaja. See jääb ainult reisidokumendiks,” sõnas Veel. Kaht dokumenti hakkavad vajama eriti just need, kes reisivad viisariikidesse, sest viisajärjekorras seistes võib tekkida vajadus isikutunnistust kasutada.
“Tavaliselt on need inimesed väga ettevõtlikud ja tahavad vahepeal näiteks lepinguid sõlmida,” põhjendas Veel.
Et isikutunnistused hakkaksid toimima, on vaja mingit teatud hulka isikuid, kes neid omavad. Praegu on Veeli sõnul õige aeg neid hakata vahetama, sest varsti kaotavad passid kehtivuse. Seega saaks mõlemad uued dokumendid ühe käiguga ära tellida. Kuna haigekassa pikendas kaarte 2006. aastani, võib eeldada, et ei tekigi vajadust uute väljaandmiseks, kui inimesed omavad juba massiliselt isikutunnistust.
“Passi võiks juba paar kuud enne kehtivusaja lõppu hakata välja vahetama, sest enam ei saa seda ühe-kahe päevaga teha,” hoiatas Veel. Passe trükitakse Tallinnas ja menetlustähtaeg on määruseelnõule vastavalt 30 päeva.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised