-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Kuressaare turvakodu majutab vanglast vabanenud inimesi

Kuressaare turvakodu majutab hetkel tosinat inimest. Algselt oli see mõeldud kümnele inimesele, kuid majutatud on korraga ka 18 abivajajat.
Rahahäda on turvakodu aasta-aastalt järjest enam kimbutanud. 2000-kroonine toetus linnavalitsuselt ning pisut suurem toetus sotsiaalministeeriumi poolt Tallinna keskuse kaudu ei ole turvakodu juhataja Arli Mustkalevi arvates piisav.
Tihti on ettenähtud pooleaastane rehabilitatsiooni läbinu sattunud surnud ringi – tööd leida on raske. Enamasti saadakse vaid hooajatööd. Hiilgeaegadel on turvakodus töötanud seitse inimest, praegu aga kaks: juhataja ja öövalvur.
“Meil on kontingent, kes on kinnipidamiskohast vabanenud, nii et ega keegi teine sinna tahagi tulla. Praegu on noorim 16-aastane. Niimoodi käib neid küll vahel läbi, et näiteks jäävad Orissaare koolipoisid õhtuks linna ja käivad öömaja küsimas,” ütles Arli Mustkalev.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised