-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Kunstikooli juubeliüritused jätkuvad

Kuressaare kunstikooli direktori Boris Shestakovi sõnul algasid kooli juubeliüritused oktoobrikuus raekojas korraldatud aastapäevanäitusega, kus eksponeeriti nii kunstikooli praeguste kui endiste õpilaste töid.
Novembri alguses avati väljapanek Ida-Niidu lasteaed-algkoolis. Väikesed kunstihuvilised saavad seal kuni detsembrini vaadata kunstiõpetaja Piret Tomsoni algatusel koostatud paarikümnest maalist, kompositsioonist ning arvutigraafikast koosnevat ülevaatenäitust.
Eelmise nädala lõpupäevil oli Kuressaare kunstikooli rahvas tormisest ilmast hoolimata vastukülaskäigul Lõuna-Eestis, Mustla muusika – ja kunstikoolis Tarvastus. Aasta tagasi eksponeeriti sealse õpetaja Tiia Naari juhendatud ja koostatud väljapanekut Tarvastu laste kunstiloomingust siin.
Kunstikooli tutvustava näituse pidulik avamine Tarvastus toimus möödunud reedel, Shestakovi sõnul sai värviküllane ja mitmekesine väljapanek, mis sisaldab töid joonistustest ja maalidest kuni pisiplastikani välja, väga sooja vastuvõtu osaliseks.
Lisaks näitusele viisid saarlased kaasa ka näidise siinsest kunstiõpetusest: õpetaja Leelo Leesi juhendamisel korraldati huvilistele akvarellmaali tund.
Päeva lõpetas kohalike õpilaste moedemonstratsioon. Zhüriil, kuhu värvati ka saarlastest kunstiõpetajad, tuli hinnata nii noorte kunstnike fantastilisi kostüüme kui ka julgeid modelle.
“Meelde jäi kõikvõimalike ebatavaliste materjalide kasutamine ja eriti papjeema

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised