-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Eestlane reisis suvel kõige enam Tallinna

Saadud andmetest selgus, et pooled Eesti täisealistest elanikest käisid suvel ühe- või mitmepäevastel tööga mitteseotud reisidel. Kõige rohkem reise tehti juulis (40 %), järgnes august (32 %) ja juuni (28 %).Üheks päevaks sõitis teise maakonda kultuuriüritustele 28 % Eesti elanikest. Keskmiselt tegid kultuuriüritustel käinud 2,4 sellist reisi suve jooksul. Seega võib öelda, et suvistel kultuuriüritustel on oma sihtgrupp, kes käib suve jooksul mitmel erineval üritusel. Kõige tihedamalt käivad kultuurisündmustel Tallinna eestlased.
Eestlased reisivad suvel tunduvalt rohkem (61 %) kui mitte-eestlased (29%). Peamine põhjus, miks ei käidud Eestis reisimas, oli rahapuudus (52 %), teisel kohal oli ajapuudus (29 %), kolmandal huvipuudus (19 %).Eestisisesed reisid olid reeglina lühikesed – 45 % reisidest sisaldas vaid ühte ööbimist ja vaid 27 % reisidest kolme või rohkemat ööbimist. Ainult 13 % kõikidest ööbimistest olid tasulised.
Eelistatuim siseturismi sihtkoht oli Tallinn. Teiste regioonidega võrreldes reisiti rohkem Lääne-Eestis ja Ida-Eestis (mitte-eestlased).
Kõige sagedamini reisitakse kahekesi 34 %. 31 % reisidest tehti neljakesi või suurema grupiga. Kuni 16 aastased lapsed olid kaasas 32 % reisidest.
Sagedasim reisi eesmärk oli sugulaste või tuttavate külastamine (58 %), teisel kohal oli puhkusereis (23 %), kolmandal kontsertide ja suvelavastuste külastamine (18 %), neljandal kohal aktiivsed harrastused ja sport (14 %), viiendal kohal puhkus oma suvilas või maakodus (9 %) .
Kõige sagedasem tegevus Eesti-sisestel reisidel oli puhkus rannas (24 %), teisel kohal olid perekondlikud tähtpäevad (22%), kolmandal sport ja aktiivsed harrastused (14 %), neljandal kohal vaatamisväärsuste või näituste külastamine (13 %).
Kõige madalama hinnangu sai küsitluse põhjal majutuse hinna ja kvaliteedi suhe. Suhteliselt madal hinnang anti ka toitlustamise hinna ja kvaliteedi suhtele.
HELI SALONG

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised