-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Saaremaa pereklubi hoogustab tegevust

Pereklubi juhatuse esinaise Pille Toomsalu sõnul kuulub klubisse praegu ligi 60 peret, neist enamik Kuressaarest, üle kümne maalt.
“Maapered ei ole meist eriti teadlikud. Seni on info nendeni jõudnud teiste liikmete kaudu,” ütles Toomsalu.
Kavas on panna üles statsionaarne korjanduskarp, mille tulu läheb puudustkannatavatele peredele, õnnetustes kannatanute toetuseks. Praegu Saaremaa kaubamajas enam korjanduskarpi üleval pole, pereklubi loodab leida uue sobiva koha, et kevadel saaks juba alustada rahalise toetusega.
“Kevadeti on üks periood, kus peredel on suured väljaminekud. Kuid tahame luua ka reservi, et mingi õnnetuse korral oleks võimalik peresid ka jõudu mööda väljastpoolt klubi toetada,” arvas Toomsalu.
Jõulude ajal loodetakse läbi viia esimene rahakogumisüritus. Siinkohal kutsub pereklubi üles ka firmasid ja ettevõtteid, kellest oleks kindlasti suurt abi. Abi jaotamisel lähtutakse pere koosseisust – kas vanem on üksi, lapsed koolis või kodus, kas on töötuid -, ja tervislikust seisukorrast.
“Kuna meile eraldatakse Eesti Lasterikaste Perede Liidust raha liikmete arvu pealt, siis eelkõige aitame liikmeid ja neid, kellel liikmemaks makstud. Kui vahendeid üle jääb, siis ka teisi,” rääkis Toomsalu.
Pereklubi pidas reedel Kuressaare Päevakeskuses isadepäeva pidu ja andis ühtlasi tänukontserdi oma sponsoritele. Ürituste organisaatori, Signe Tamme sõnul on sponsoreid kokku 30 ja nad on väga erinevatest valdkondadest, nii erafirmade kui riigiasutuste hulgast.
“Kes on rahaga, kes asjade näol toetanud. Siin ei ole neid veel enne tänatud, aga olen ka mandril seda tööd teinud. Aitajatele peab jääma meist mingi mälestus, mitte, et me käime ainult raha küsimas,” arvas Tamm.
Saaremaa Pereklubi liikmeks saavad astuda vähemalt kolme lapsega pered. Klubi kasvas välja Lastekaitse Ühingust 1993. aastal, mille liikmeks oli mitu lasterikast perekonda ja kes leidsid, et nende huve kaitseb ja olukorda mõistab kõige paremini oma organisatsioon. Aastate jooksul on organiseeritud mitmesuguseid üritusi, peetud suvepäevi, korraldatud koolitusi, näiteks projektide kirjutamine, seaduste tundmaõppimine, koostööd on tehtud Soome Mannerheimi Lastekaitse Liidu Masku ühendusega, Suurperede abistamise Seltsiga ning riigiasutustega.
Saaremaa Pereklubi a/a number Hansapangas, millele saab toetusi kanda: 1120229566
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised