-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Tormituul tõstis merevee taset

Saaremaa Laevakompanii parvlaevad liikusid Kuivastu – Virtsu liinil terve eilse päeva, kuid Rohuküla-Heltermaa liinil liiklus katkes. Firma pressiesindaja Anne Saar ütles, et tuule kiirus Virtsus ulatus laevameeste sõnul 30-34 m/s ning veetase oli tõusnud õhtuks tavapärasega võrreldes meetri võrra.
Saaremaa päästeteenistuse pressiesindaja Sirle Matt ütles, et hommikul kukkus Kihelkonna alevikus bussiootepaviljonile puu, mille kohalikud päästjad ära koristasid.
Orissaares aga sõitis kella 16 paiku üks Moskvitsh mööda üleujutatud rannaäärset teed, vesi sattus mootorisse ja auto suri välja. Juht väljus autost ja läks asja uurima, seejärel tõstis aga laine auto veelgi sügavamale.
“Auto oli nii sügaval vees, et ainult autopagasniku kapott, mis oli lahti tulnud, paistis veest välja,” sõnas Sirle Matt.
Päästeteenistujad sidusid autole trossi külge ja tõmbasid sõiduki kuivale.
Ilmajaam teatas, et kuni esmaspäevani on oodata veetaseme ohtlikku tõusu 100 – 200 cm üle Kroonlinna nulli Pärnu, Narva-Jõesuu, Tallinna ja Haapsalu piirkonnas. Selline veetaseme tõus võib kaasa tuua rannikuäärsete alade üleujutuse. Juba eile oli üle ujutatud mereäärseid jalakäijate teid Haapsalus, Pärnus tungis aga linna üle ujutanud merevesi kanalisatsioonitrassidesse.
Tormituule tekitatud voolukatkestused häirisid Eesti Telefoni teatel telefonsidet lisaks Saaremaale ka Võru-, Viljandi- ja Pärnumaal. Ka murdis tormituul Saare – ja Mulgimaal kümneid telefoniposte.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised