-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Eestlased naudivad Kuressaaret ja Pärnut

Tänavuse esimese üheksa kuu jooksul käisid Eesti elanikud enim Tallinnas ja Tartus: neid linnu oli külastanud vastavalt 35% ja 31% küsitletuist. Kõige harvemini viis tee Kuressaade ja Narva, kus oli tänavu käinud ainult kümnendik küsitletuist.
Samas meeldis just Kuressaare külalistele kõigist linnadest kõige rohkem: viiepallilisel skaalal sai Saaremaa pealinn hinde 4,47. Järgnes Pärnu 4,4 palliga. Tartu pälvis hinde 4,1 ja Tallinn 3,89. Pärnu, Kuressaare, Tallinna, Haapsalu, Viljandi ja Tartu reitingut tõstsid ka suveüritused, eriti teatrietendused. Positiivselt märkisid vastanud ära veel Pärnu söögikohti ning Kuressaare turvalisust.
Suvistest meelelahutusüritustest – sport, klassikaline ja vanamuusika, linna – ja vallapäevad, estraadi – või popmuusika, muud rahvaüritused ja rockkontserdid – ületasid teatrit oma tõmbejõult üksnes vanamuusikapäevad Pärnus ja Viljandis ning rockkontsert Pärnus, kinnitas uuringutulemustega tutvunud kultuuriministeeriumi kunstide osakonna teatrinõunik Reet Weidebaum.
Tema sõnul on suveetenduste turul tarvis vallutada veel ka Saaremaa ning Ida-Virumaa koos Narvaga, millest teatritegijad seni on hoidunud.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised