-6.2 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Saaremaa rallil vigastada saanud sportlane paraneb

Mustamäe haigla intensiivraviosakonna juhataja Ülo Kivistik ütles Meie Maale, et Saaremaa rallil raske peatrauma saanud Jelena Prutkovskaja pole veel teadvusele tulnud, kuid rallisõitja seisund on siiski mõnevõrra paranenud.
“Tema paranemist ei saa veel sajaprotsendiliselt lubada, aga selles suunas ta liigub,” märkis Kivistik, kelle sõnul oli rallisõitja mitmetest traumadest raskeim peaaju põrutus, millest naine hakkab toibuma.
“Tekkinud on teadvuse ilmingud ja esimesed kümme päeva olnud sügav teadvusetuse seisund on tasapisi taandumas.”
Kui vahetult pärast õnnetust kartsid arstid, et sportlasele tuleb teha ka teine peaoperatsioon, siis esialgu ei ole seda vaja läinud ja Kivistiku sõnul suure tõenäosusega ei ole ka vaja.
“Seni oleme vaid sääreluu uuesti fikseerinud,” lausus ta.
Venemaa rallipaar Igor Sokolov – Jelena Prutkovskaja sõitis oma autoga teelt välja üle katuse Saaremaa ralli Kõljala kiiruskatsel. Kui rallisõitjad hakkasid sõidukist välja ronima, kihutas neile otsa teine Venemaa ralliekipaazh.
Sokolovil õnnestus auto eest ära hüpata, Prutkovskaja sai aga sellelt tugeva löögi. Naine viidi raskelt vigastatuna Kuressaare haiglasse ja sealt kopteriga edasi Mustamäe haiglasse, kus talle tehti operatsioon.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised