-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Lennukile tehakse Saaremaal iluravi

Esialgse kokkuleppe kohaselt likvideeritakse kapteni kajut. Keskmine lauakonsool masti kanna juures ehitatakse ringi selliselt, et lauda saab allapoole liigutada, tekitamaks sinna ühe lisamagamiskoha. Nii suurendatakse keskkajutis puhkamis – ja magamiskohti. Lennuki ostnud ärimehed tahavad ümbermaailmareisil ristsed saanud purjelaeva viia pärast rekonstrueerimist Vahemerre tsharter-reisidele.
Vanemtüürimehena ümbermaailmareisi kaasa teinud Nasva Jahtklubi juhataja Meelis Saarlaid võttis armsaks saanud aluse Roomassaare kai peal vastu. Saarlaiu hinnangul on Lennuk endiselt heas korras, kuid paadimeistrid kontrollivad ikkagi üle põhilised detailid ja sõlmed.
“Profülaktika mõttes on see muidugi vajalik,” oli vanemtüürimees veendunud.
Saare Paadi tegevjuhi Peeter Laumi kinnitusel on omanikega suusõnaline kokkulepe ümberehitustöödeks tehtud.
“Kuna Lennuki uued omanikud ei näe jahtlaeval Balti merel tegevusvälja, pööravad nad pilgu Vahemerele. Tsharterreisidel pole kaptenile nii suuri mugavusi vaja. Tema magamisase tuleb vööri. Sellepärast ka need ümberehitused, sest seal on tarvis rohkem inimesi peale võtta,” rääkis Peeter Laum.
Lisaks eelnimetatule tuleb paadimeistreil ka iluraviga tegelda: viimane suurem torm räsis süvamerede ja ookeanide lainemöllule vastu pidanud Lennukit Haapsalu jahisadamas.
“Laeva kerele on tekkinud vaod. Midagi hullu sellest ei ole, vaid välisilme on rikutud. Spetsiaalse vaiguga saame selle ilusasti ära parandada,” teavitas firmajuht eelseisvast kosmeetilisest tegevusest.
Lennuki rekonstrueerimine võtab Roomassaares aega umbes kaks nädalat. Kui palju see maksma läheb ja millal omanikega leping sõlmitakse, seda ei osanud Laum eile veel öelda.
“Arvatavasti alustame tuleval nädalal,” pakkus Saare Paadi tegevjuht.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised