-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

“Vesikaare tuulel” vaibumise oht

Kalendris on võistluse korraldajana märgitud Ludmilla Toon. “Ei tea, miks nad selle sinna kirja panid. Leppisime ju kokku, et teeme üle kahe aasta. Eelmisel aastal oli. 2002. aastal peaks jälle tulema. Kas mina seda veel korraldan, ei tea,” selgitas Ludmilla Toon.
Maakonna kultuurijuht Lea Kuldsepp oli nõutu. “Päris nii see ei olnud. Ooperipäevade ettevalmistamine võtab Ludmilla Toonilt ilmselt kogu energia. Kas üldse saame Saaremaale nii omasele merelauluvõistlusele uuesti hinge sisse?” küsis Kuldsepp.
“Ludmilla Toonile pakkusime korraldamist sellepärast, et tema juhib muusikahariduse sihtasutust. Kuna merelauluvõistlusele kirjutatakse uusi lugusid, siis sellelgi on otsene seos muusikaharidusega,” lisas ta.
“Vesikaare tuul” oli välja mõeldud turismihooaja pikendamiseks, kuid Kuldsepa sõnul on neli konkurssi näidanud, et november ei ole selleks kõige sobivam aeg.
Kultuurijuhi kinnitusel kirjutati eelmistele konkurssidele üsna palju laule, kohale tuli häid lauljaid ning oleks kurb, kui üritus üldse ära jääb. “Väga tahaksin, et “Vesikaare tuul” tuleval aastal toimuks,” sõnas Kuldsepp. “Vesikaare tuule” lauluvõistluse ristiisa, Saaremaa Merekultuuri Seltsi esimees Bruno Pao ei kahtle, et ühele mereriigile on sellist laulukonkurssi vaja.
“Merekultuuri Selts selle küll algatas, aga meil puuduvad võimalused lauluvõistlusega edasi tegelda. Korraldajad peaksid sponsoritelt välja võluma vähemalt 50 000 krooni. Vähemaga ei tule enam välja,” sõnas Pao.
“Kes võiksid Saaremaal aidata? Küllap meil on kultuuri toetajaid firmasidki. Tallinna suurettevõtted ja pangad ei taha selliseid “nurgataguseid” ettevõtmisi toetada. Ometi tõstavad taolised lauluvõistlused Eurovisiooni võitnud Eesti mainet tublisti,” arvas ajaloolane.
Pao ja Kuldsepp on omavahel mõtteid vahetanud sellegi üle, et “Vesikaare tuule” lauluvõistlus võiks kenasti sobida Kuressaare merepäevade programmi.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised