-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Perekond Treiel – saarte mängude rekordiomanik

Saarte mängude kergejõustiku rekorditetabelis on Urmas Treiel kolmikhüppes 1993. aastal saavutatud 15.28-ga ja Virge Treiel 1997. aastal kuulitõukes saavutatud 12.86-ga. 1991. aastast Saarte mängudel osalenud Virge ja 1993. aastast osalenud Urmas on nendelt võistlustelt võitnud kokku 20 medalit – Virge 11 ja Urmas 9. Mani saarel võitis Virge kaks pronksmedalit.
Urmas Treieli sõnul jäid tänavused mängud talle ilmselt viimaseks, sest aeg on oma töö teinud. “Seekord sai veel üritatud, aga tervis ei lasknud korralikult treenida ja ei ole mõtet punnitada, kui pidevat füüsilist koormust taga ei ole,” märkis ta, lisades, et Virge võib spordis veel jätkata.
Tänavu kõrgushüpperekordist ilma jäänud Urmas Treieli sõnul näitab kergejõustik arengut ja abielupaarile kuuluvad rekordid võidakse juba kahe aasta pärast ületada.
“Uued tegijad ja uued saared on juurde tulnud,” tõdes Urmas Treiel, kes ütles, et kui kaheksa aasta eest kolmikhüppes rekordit tehes oli tema edu järgmise ees meeter, siis nüüd olid paremate tulemused väga tihedalt koos. “Rhodose mehel jäi Mani saarel uuest rekordist väga vähe puudu,” lisas ta.
Saaremaa kergejõustikul näeb Urmas Treiel Saarte mängudel potensiaali.
“Me oleks väga kõrgel kohal, kui kõik tipud kokku saaks,” leidis ta.
“Ühed emotsionaalsemad alad, teatejooksud jäid meil ära. Mäletan, kui Gibraltaril, kus on tulised pealtvaatajad, enne jalgpallifinaali võitsime 4 x 100 m jooksus üllatuslikult hõbemedalid, olid emotsioonid kõrged. Paremat mul pole spordis võibolla olnudki. Ka sel aastal oleks meil kõigi paremate osalusel olnud võimalus üpris kõrgetele kohtadele kandideerida.”
Saarlastest on tabeli põhjal Saarte mängude rekordiomanik veel Indrek Tustit, kes on parim 400 m tõkkejooksus tänavu saavutatud 52.98-ga.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised