-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

EE kirjastuse müügituur Saaremaal läks korda

Kirjastuse müügijuht Arvi Kirsioks kinnitas pärast viimast müüki Orissaares, et kirjastuse rahvas on igati rahul: müük õnnestus ja asi tasus end majanduslikult ära. Ühtekokku küll palju rohkem ei müüdudki kui suviste suurmüükide ajal kultuurilaadal või merepäevadel, ent kui viimased on eelkõige ärilised ettevõtmised, lisandus nüüd aktiivne vastastikune sisuline suhtlemine kirjastuserahva ja saarlastest ostjate vahel.
Seekord jõuti ka paljudesse niisugustesse paikadesse, kuhu varem polnud jõudnud ei entsüklopeediakirjastus ega vist ükski teine raamatumüüja. Müüdi ühtekokku 13 kohas. Mõnes paigas oligi olulisem suhtlemise pool, müük jäi tagasihoidlikuks – andis tunda maainimese rahakoti kõhnus.
Eks asja sisuline, kultuuriline pool domineerinudki. Kas või juba etenduste näol. Lümanda ja Laimjala näiteringid mängisid lastele ning seetõttu oli päevane etendus täiesti omal kohal. Aga rahvast tõmbasid ka Taritu näiteringi etendused.
Isegi Karjasse, kus korraldajad halva ilma tõttu läbikukkumist pelgasid, tulid inimesed läbi lörtsise tuisu ja pimeduse kohale, said teatrielamuse ja mõne raamatugi. Ning ka hilisõhtune Salme näiteringi muusikal “Oklahoma” Sõmeral läks korda.
“Kui siiasõidu mõte liikuma hakkas, võtsin ühendust eelmistest kordadest tuttava Helle Keskülaga Kuressaare kultuurikeskusest. Tema meid kunagi esimest korda Saaremaale kutsuski. Tema panigi meile marsruudi maha ning pakkus ja korraldas koostöö isetegevuslastega. Ja kõik läks korda, igal pool olime oodatud ja võeti meid hästi vastu,” selgitas Arvi Kirsioks.
Raamatuist oli kõige minevam entsüklopeedia, osteti erinevaid köiteid. Huvi oli ka maailma atlase vastu. Uutest raamatutest oli menukaim “Inimkeha atlas”.
HEINO KÄÄN

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised