-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Võhma koolimaja tahetakse rendile

Mustjala volikogu esimees Henno Alt ütles, et Sulestari esindajate kinnitusel on kolm Soome kooli huvitatud õppepraktikabaasist Saaremaal.
“Ega nad oma kaarte muidugi täielikult ka ei ava, aga firma tahab maja välja rentida ja hakata neid Soome koole teenindama,” rääkis Alt.
Firma ehitaks Aldi sõnul maja välja, kusjuures valla tingimus on see, et osa ruume jääks ka edaspidi kohaliku rahvale käsutusse. Praegu töötavad hoones raamatukogu ja arstipunkt. Aldi sõnul peaks rentnik võimaldama kohalikel inimestel vajadusel majas pidama ka oma üritusi, olgu need matused või pulmad.
“Rahvaga on aru peetud, eks on neid, kes poolt ja neid, kes vastu,” kinnitas volikogu esimees. “Oleme siiski arvamusel, et maja võib muidu ära laguneda. Kui tuleb korralik ettevõtmine ja kui tegu on laste, õpilastega, siis pole seal midagi taunitavat ka. Selline variant sobiks ilmselt kõige paremini,” rääkis Alt.
Alguses tahtis Sulestar koolimaja rendile 49 aastaks, Aldi sõnul pole vald nõus pikema rendiperioodiga kui 15 aastat. Samas tunnistas ta, et firma on jätkuvalt huvitatud maja äraostmisest ja vald on veksli välja andnud, et hoone läheb tulevikus müüki.
Volikogu pole rendilepingu aruteluni seni veel jõudnud, kuna lepingut lihtsalt pole. “Nad pidid tulema rendilepinguga, aga tulid hoopis ostu – müügi eellepinguga. Aga selle kohta pole mingit volikogu otsust, pole ka tehtud enampakkumist. Seetõttu lükkasime selle tagasi,” rääkis Alt, kes ei osanud eile veel öelda, millal volikogu Võhma koolimaja rendileandmist arutama hakkab.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised