-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Soojafirma nõukogu on vahendustasu vastu

“Nõukogu oli sajaprotsendiliselt vastu,” vahendas Kuressaare Soojuse nõukogu esimees Taivo Lõuk. Ta viitas, et nõukogu 26. oktoobri istungil arutati ainsa punktina KEH-i taotlust ja peeti seda täiesti põhjendamatuks.
“KEH üüriteenus koosneb mitmest komponendist, sealhulgas arvepidamisest kommunaalkulude jaotuse üle. Kui ta olemasoleva tariifiga ei tule välja, siis peab ta taotlema tariifi tõstmist. Kui soojafirma hakkaks hooldusfirmale maksma mingit raha, siis läheb asi päris sassi,” rääkis Lõuk.
Ta lisas, et vahendustasu maksmisega tekiks Kuressaare Soojusele mitmesuguseid kliente. Asutused, ühistud, firmad arveldavad soojusvõrkudega otse, aga vaatamata sellele, et jagavad soojuskulu korterite või rentnike vahel, ei küsi soojafirmalt vahendustasu, viitas Lõuk ja tõdes, et vahendustasu maksmine oleks pretsedent terves Eestis.
Nõukogu esimees lisas, et KEH-iga tuleb soojamüügi leping igal juhul sõlmida. Kui hooldusfirma jääb vahendustasu nõudmise juurde, siis ei jää Kuressaare Soojusel üle muud, kui hakata KEH-i hallatavate majade elanikega soojusenergia osas arveldama otse, sõnas Lõuk, mööndes, et see oleks siiski teenusepaketi mõttetu killustamine ja praegune toimiv süsteem on kindlasti parem.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised