-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Saare Kaluri aktsia nimiväärtus tõstetakse kümnekordseks

Saare Kaluri nõukogu esimees Peeter Jalakas märkis, et seaduse kohaselt peavad uuest aastast kõikide aktsiaseltside aktsiad olema registreeritud väärtpaberite keskdepositooriumis. Selleks tuleb kõiked aktsiaomanikel avada väärtpaberikonto.
“See toob kaasa kulutusi nii seltsile kui aktsionärile. Meil on üle 600 aktsionäri, kellest osadel on väga vähe aktsiaid. Neil võib kujuneda olukord, kus ta peab väärtpaberikonto hoidmise eest maksam rohkem kui aktsia talle sisse toob,” rääkis Jalakas.
Seetõttu otsustas üldkoosolek läinud reedel suurendada praeguste sajakrooniste aktsiate nimiväärtust tuhandele kroonile. See tähendab, et need, kellel hetkel on alla kümne aktsia peaks need kas maha müüma või oma osalust suurendama, et tuhat krooni täis saaks. Samuti tuleb aktsiaid osta – müüa neil, kelle osaluse suurus ei ole tuhande täiskordne.
Kaks kuud on aega oma osalust kas suurendada või sellest loobuda. Saare Kaluril on praegu 643 osanikku, suuraktsionäri OÜ Meta omanduses on 65% ettevõtte aktsiatest.
Pärast suvist aktsiate tagasiostmist ettevõtte poolt on Saare Kaluril vähem kui tuhande kroonise osalusega umbes 150 aktsionäri.
Jalaka sõnul näitavad esimesed päevad pärast koosolekut, et enamus tahab oma osalust ettevõttes suurendada. Palju on juhuseid, kus perekonnad panevad oma aktsiad kokku ühe inimese nimele. Samuti firma ostab ja müüb aktsiaid, meil on väike reserv olemas, millega saab kaubelda ja aktsionäride soovid rahuldada, ütles Jalakas.
Nii aktsiate ost kui müük toimub hinnaga 120 krooni aktsia.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised