-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Järelmaksukaardid ei võtnud laenukontoritelt kundesid

“Prognoosisime, et mahud vähenevad, kuid huvitaval kombel pole seda juhtunud,” ütles järelmaksuteenust pakkuva Saare Kaluri juhataja Tiit Sarapuu. Ta nentis, et laenukontori teenus on kaupluste jaoks pankadega võrreldes mugavam, laenuvõtja jaoks samas piisavalt konkurentsivõimeline.
Ka Saare Finantsi laenutöötaja hinnagul pole pankade järelmaksukaardid järelmaksuturgu oluliselt mõjutanud. Pigem hakkavad inimesed, kes kaadibuumiga kaasa läksid, esimesest vaimustusest üle saama ning võlakoorma liigset kasvu peljates kaartidest loobuma. Järelmaks on konservatiivsem ja sunnib inimest oma kulutusi ratsionaalsemalt juhtima.
Saare Kaluri järelmaksukontori andmeil on problemaatilisi järelmakse napilt paar protsenti, kuigi neidki ei saa pidada päris lootusetuks. Sama kinnitas ka Saare Finantsi laenukontori töötaja, kelle sõnul on kohtusse ja täitevametnikeni jõudnud vaid üksikud laenulepingud.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised