-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Alanud on vastuvõtt Paikuse politseikooli

Viimastel aastatel on Saare politseiprefektuuri saavutused kuritegevuse ohjeldamisel ja õiguserikkumiste avastamisel olnud märkimisväärsed kogu riigis. Iga saavutust on aga vaja ka hoida, mis omakorda eeldab olemaoleva kaadri pidevat täiendamist.
Samas on ka oluline, et kodusaare turvatunde tagamisega tegeleksid eelkõige kohalikke olusid ja elukeskkonda hästi tundvad inimesed. Seepärast on Saare politsei huvitatud eelkõige siinsete noorte suunamisest Paikuse politseikooli.
Politseiniku elukutse omalt poolt pakub mitmekülgseid suhtlemisvõimalusi ja see annab töötajale kindlad sotsiaalsed tagatised. Eriti teretulnud on politseitöös need, kes armastavad ektreemsust ja kiiret ning vahelduvat elurütmi.
Õppetöö Paikuse politseikoolis on nii teoreetilist kui ka praktilist laadi. Teoreetilise poole põhiosa moodustavad erinevad juriidilised ained, nagu näiteks kriminaal-, riigi- ja tsiviilõigus, kuid siia kuuluvad ka teadmised kriminalistikast ja politseitöö taktika kujundamisest, võõrkeeled ja psühholoogia. Õppekava praktilise osa moodustab loomulikult füüsiline ja laskealane ettevalmistus.
Kõigele lisaks saavad politseikooli lõpetanud B-kategooria juhiloa.
Kaheaastase õpinguperioodi ajal on kadetile tagatud elukoht, toitlustamine ja hea õppeedukuse korral kuni 2100 – kroonine stipendium.
Õppeaeg politseikoolis on kaks aastat ja kogu stuudiumi edukalt läbinuile omistatakse politseiniku kutse.
Eeloleval aastal toimub vastuvõtt Paikuse politseikooli kolmel korral. Need, kes soovivad õpinguid alustata juba 2002. aasta märtsis, peaksid vajalikud dokumendid – milleks on Eesti pass, keskharidust tõendav tunnistus, kaitseväeteenistuse tunnistus või sõjaväepilet, tervisetõend, iseloomustus ja olemasolu korral ka juhutunnistus -Tallinnas asuvale Politseiametile esitama hiljemalt 20.01.2002.
Kadetikandidaadilt nõutakse, et ta oleks vähemalt 19 -aastane, omaks Eesti kodakondsust ja valdaks riigikeelt ning et ta ei oleks karistatud tahtlikult toimepandud kuriteo eest ega omaks karistatust, meesterahvastelt nõutakse ka ajateenistuse kohustuse eelnevat täitmist.
Sellele lisaks peaks ta omama vähemalt keskharidust. Juhul kui politseikooli pürgida soovijal on juba olemas näiteks juriidiline kõrgharidus, piisab Paikuse koolis talle ainult 7 -nädalasest õpinguperioodist, mille käigus antakse teadmisi vaid politseüsteemi spetsiifiliste erialaainete kohta.
Veel eeloleval kevadel Paikuse politseikooli kandideerida soovijad peaksid juba lähiajal pöörduma Saare politseiprefktuuri (Lossi tänav 7, tel 24 225), kust tema dokumendid saadetakse Politseiametisse. Sellele järgnevad sisseastusmiskatsed (kehalised katsed, eesti keele ja psühholoogilised testid ning kutsesobivuse test), mille alusel suunatakse Paikusele õppima vaid 50 parimat.
Saare Politsei

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised