-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Vello Õunpuu parimate rallimeeste hulgas

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Priit Pallo ütles, et kandidaate oli palju, kuid hääli jagus 21 sportlasele. “Konkreetset paremusjärjestust otsustati mitte selgitada ja nii kuulutati välja vaid sajandi autosportlane, kelleks sai vormelipiloot Toomas Napa,” selgitas Pallo.
Pallo sõnul osales valimistel 16 inimest – ajakirjanikud, autospordi eksperdid ja Autospordi Liidu juhid, kes panid kirja 10 sportlase nimed. Vello Õunpuule antud 50 häälega jõudis saarlane esikuuikusse.
“Ta on Eesti kõigi aegade üks suuremaid rallisõitjaid ja seepärast on tema jõudmine paremate hulka loomulik,” tõdes autospordijuht, kelle sõnul sai rallimeestest kõige rohkem hääli Uno Aava. Marko Märtini järel jagas Vello Õunpuu Gunnar Holmiga kolmandat kohta.
Vello Õunpuu ütles, et on meeldiv kui sind meeles peetakse.
“Ma olen sellest asjast nii eemale tõmmanud ja varsti saab juba paarkümmend aastat täis, kui ma viimati võidu sõitsin,” lausus 1984. aastal viimase ralli sõitnud Õunpuu.
Konkurentidele hinnangut andes ütles ralliäss, et kellegi kohta on raske öelda, et ta on parim.
“Uno Aava on tubli, et ta Moskvitsiga nii kaugele jõudis, kuid tal olid ka teistsugused rallid sõita,” tõdes Õunpuu. “Aava teened on kindlasti selles, et sõitmise lõpetamise järel ajas ta kõvasti Eesti autospordi asja. Ma sain ka oma esimesed ristsed just Uno Aava karikal hipodroomil sõites. Selle vastu pole mul küll midagi, et ta rallimeestest kõige enam hääli sai.”
“Marko Märtin on veel natuke toores,” leidis Õunpuu, avaldades samas lootust, et temast saab kunagi maailmameister. “Soomlastel on selliseid mehi jalaga segada. Potentsiaali tal on ja kõik hakkab ikka tehnikast peale ning see on tal olemas,” lisas rallimees.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised