-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Sügismaru pani noorkotkad toimetulekulaagris proovile

Toimetulekulaagris Merisel osalesid esmasapäevast kolmapäevani Lääne-Saaremaa koolid ja Kahtlas võtsid üksteiselt neljapäeval-reedel mõõtu Ida-Saaremaa koolide rühmad.
Vihma ja tormi pärast ei jäänud ükski võistlus pidamata. Küll muudeti ida-saarlaste laagri asupaika. Soelas välitingimustes elamise asemel otsustas laagri juhtkond poisid telgi asemel püsiehitise katuse alla paigutada.
Kahtla kooli direktsioon tuli laagrirahvale vastu ja nii ei pidanud noorkotkad oma “lendamisoskusi” seekord marutuules demonstreerima. Merise mehepojad (telklaagris oli 38 poissi) pidasid vihmale vapralt vastu ja trotsisid tuultki.
Maastikumängust, orienteerumisest, laskmisest, viktoriinist ja muudest aladest koosnenud jõuproovi edukamad olid Kihelkonna Põhikooli noorkotkad. Järgnesid Salme ja Mustjala kooli rühmad.
Neljapäeva rajuilmas panid oma oskused Kahtlas proovile 32 laagrisse tulnud poissi. Eile jätkus konkurentsitihe võistlus juba päikesepaistes.
Rivaalidest oli üle Leisi Keskkooli II meeskond. Tornimäe poisid tulid teiseks, Kahtla jäi kolmandaks.
Kaitseliidu Saaremaa maleva noorteinstruktor Heimar Põld ütles, et poisse ilmastikuolud ei kohutanud ega hirmutanud. Öine maastikumäng peeti maha vihmas, tormis ja pimeduses. Tulevased kaitseväelased näitasid, et ekstreemsetes oludes saavad nad kenasti hakkama.
Laagris tehti kõik ise: telgi püstitamisest, lõkkematerjali korjamisest söögi tegemiseni. Juhendajate õpetussõnad kulusid muidugi noortele marjaks ära. Peale Heimar Põllu olid “utsitajateks” veel Maritana Kala ja Andres Kolk. Peakohtunikuna tegutses Kalle Tarkin.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised