-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Orissaare raamatukogul lugemistuba

Ligi kuu töötab Orissaare raamatukogu avaramates ruumides, sest oktoobri algul avatud lugemistuba võimaldab lahedamaid töötingimusi ka lastetoas ja fondiruumides. Avamispäeval osalenud vallavanem, raamatukogu töötajad ja lugejad tundsid sellise vallapoolse investeeringu üle suurt heameelt.
Pearaamatupidaja Maila Põlluääre andmetel on selleks kulutatud ligi 200 000 krooni maksumaksja raha. Ruumi mahub ilusasti ära ka internetipunkt, mis koolilaste vaba aega aitab suurepäraselt sisustada. “Kui tunnid on lõppenud, on tuba lapsi täis,” lausus Elna Ots.
Sirje Tarvisel on näidata interneti kasutajate registreerimisvihik, kus terve nädal on kohad täis. Näiteks oli 28. oktoobriks registreerunud 28 ja 30. oktoobriks 36 õpilast.
Lugemistoa seina ääres on riiulid Riigi Teatajate, entsüklopeediate, teatmeteoste, ajakirjade, ajalehtede ja muu vajalikuga. Ruumi keskel on kaks rida kahekohalisi laudu, millele on andnud uue näo toas remondi teinud ehitusfirma Ores töömehed.
Raamatukogu naistöötajate nutikusest räägib seegi, et Kuressaarest tellitud meistrimeeste abiga said uued katted ka endised toolid ja diivan, mis ruumi ilmestavad ja ka pisikest rahalist kokkuhoidu võimaldasid.
Et raamatukogu on endiselt Orissaare külastatavamaid paiku, sellest räägivad ka töötulemused. Tänavuse aasta üheksa kuuga on raamatukogu külastanud ligi 1200 lugejat, kellest õpilasi on 514. Laenutatud on 19 690 raamatut, millest jääb laste arvele 6600 eksemplari. Külastuste arv läheneb 20 tuhandele.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised