1 C
Kuressaare
Neljapäev, 20. jaanuar 2022

Torm lõi pool Saaremaad pimedaks

“Kesk – ja Lääne – Saaremaal on vool läinud,” rääkis Eesti Energia Jaotusvõrgu Saarte Piirkonna juht Lembit Meisterson. Lühemaajalisi katkestusi oli mujalgi.
“Tuulega on väiksemaid lokaalseid madalpinge rikkeid, millest ei olegi veel täit infot,” lisas ta. Kuressaare jäi pikematest riketest puutumata, kuid küllalt palju oli madalpinge rikkeid, mille Meisterson lubas õhtuks üle kontrollida.
“Enamik rikkeist on 10 kV pingel, see tähendab keskpingel, mis on püsiva iseloomuga. Kui läheb pimedaks, siis me neid kõiki täna üles ei leia, nii et rike laieneb kindlasti ka homseks,” arvas Meisterson eilse seisu põhjal, soovitades tarbijatel varuda kannatust.
Paljudes kohtades oli liinidele kukkunud puid.
“Täna on selline ilmastik, et me ei saa oma mehhanismidega midagi teha. Kui tuul vaibub, katsume teha kõik selleks, et ruttu vool tagasi anda,” lubas ta.
Meistersoni sõnul ei ole Saaremaal piisavalt ilmajaamu, kes täpse prognoosi annaks. Samas ei oleks ilmastikualasest eelinfost elektrivõrkudele kuigi palju kasu. “Ega me selle tormihoiatusega mingeid erilisi meetmeid kasutada ei saa. Kui hirmutatakse, siis tavaliselt tormi ei tule, aga ta tuleb ilma hirmutamata.”
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised