3.9 C
Kuressaare
Teisipäev, 25. jaanuar 2022

Liivi lahel jäi kadunuks mootorpaat nelja mehega

Piirivalveameti pressiesindaja Urmo Kohvi sõnul väljus lappaja tüüpi mootorpaat nelja mehega pardal ööl vastu teisipäeva kella kahe ajal Ruhnu saarelt, et sõita Pärnusse.
“Paadi omanik teatas kell 2.02 Ruhnu kordonisse, et nad väljuvad paadiga merele. Piirivalve hoiatas mehi, et ilmaprognoos lubanud hommikuks ilma halvenemist, kuid see paadiseltskonda ei heidutanud,” ütles Kohv.
Et mehed hommikuks Pärnusse ei jõudnud, teatas ärevaks muutunud paadijuhi abikaasa sellest piirivalvele, kes alustas meeste otsingut.
Kuna oli põhjust arvata, et mehed võisid Pärnu asemel mõnda Saaremaa sadamasse pöörduda, kontrollisid piirivalvurid esmalt Roomassaare ja Vätta sadamat. Paraku ei olnud seal paadiseltskonnast keegi midagi kuulnud. Kohvi sõnul käivitas piirivalve kella 9.30 ajal otsinguoperatsiooni ja saatis Liivi lahele paati otsima piirivalve lennusalga lennuki.
“Lennuk otsis kadunud mehi terve teisipäeva hommiku, käis vahepeal Kuressaares tankimas ja jätkas kuni pimeda saabumiseni Liivi lahe õhust läbikammimist. Kell 16 lõpetas lennuk pimeduse tõttu otsingud,” ütles Kohv. Tema sõnul kammis lennuk läbi kogu Liivi lahe ja seda ka Läti poolel. Kolmapäeval jätkavad piirivalve jalgsipatrullid ja vajaduse korral ka paadimeeskonnad rannaääre kontrollimist.
Kuna tuul võis paadi puhuda Läti vetesse, teavitas piirivalve kaduma jäänud meestest ka oma Läti kolleege. Paadiseltskonnal oli kaasas kaks mobiiltelefoni, mis mõlemad olid alates teisipäeva hommikust levipiirkonnast väljas.
Ööl vastu teisipäeva puhus Liivi lahel kagutuul kuni 15 meetrit sekundis ja teisipäeva pärastlõunal kagutuul kuni 12 meetrit sekundis. Laine kõrgus oli Liivi lahel 1,5-2 meetrit. Kaduma jäänud paat on sinise korpusega ja valge tekiehitisega.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised