-1 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Nõukogude sõjameeste vennashauad tehakse korda

Ettevõtja Ants Jaansoo koos Tiit Sepaga on juba puhastanud vennaskalmistu kõik 90 dolomiidist hauaplaati, samuti on tehtud puhtaks sammaldunud kõnniteeplaadid ja äärekivid, pügatakse hekke, värvitakse üle monumendi alumine osa jm.
Nagu kinnitab Ants Jaansoo, tehakse tuleval aastal korda ka kõik ülejäänud 49 nõukogude sõdurite ühishauda Saaremaal. Raha nendeks töödeks eraldab Vene Föderatsiooni saatkond Eestis. Korrastustöid tehakse kohapeal sõlmitud lepingu alusel vastavalt eelarvele. Vene saatkonna usaldusisikuks Eestis on pärnakas Lembit Kange ja tema eestvõtmisel tehti tänavu korda kõik Pärnu maakonnas asuvad nõukogude sõjameeste ühishauad ning sügisel jõutigi Saaremaale.
Hiljem, kui ühel poolel langenud sõdurite hauad saavad kõikjal korda, on ettevõtjatel kavas ühendust võtta ka Saksa saatkonnaga.
Tehumardi vennaskalmistu koos 1967. aastal ehitatud 21 meetri kõrguse monumendiga oli tõesti räämas ja võib ainult rõõmu tunda, et nüüd enne hingedepäeva saab see koht, kus suvel käib rohkesti rahvast, kena väljanägemise.
TÕNU ANGER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised