-1.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Infrastruktuur eelkõige

“Leiame, et planeeritav administratiivreform Eestis ei tohi vähendada kergekäeliselt nende saarte arvu, kus on demokraatlikult valitud omavalitsused. Kui saarelt kaob omavalitsus, siis toob see kaasa olulisi kaotusi igas eluaspektis. Iga mõtlev inimene saab aru, et neid saari peab riik toetama,” rääkis Pank.
Raamatu koostajana hindas Kuressaare kolledzhi direktor Maret Pank ka riigi regionaalpoliitikat:
“Juba mitu aastat on töötanud Saarte Programm – alates 1996. aastast. Tänavu oli seal raha 8 miljonit krooni. Eelmistel aastatel 10 miljonit. Kui arvestada, et meil on 11 asustatud saart, siis seda raha pole sugugi palju, pigem vähevõitu. Samal ajal on Eesti saartel, tänu sellele programmile, toimunud nähtavad muutused. Toetused on ju ka parvlaevandusele ja lennundusele.”
Euroopa Liidul praegu ühtne saarte poliitika puudub. See on ühildatud teiste äärealade ja raskesti ligipääsetavate alade regionaalpoliitikaga, mille raames näiteks Taani väikesaarte põllupidajad saavad spetsiaalset toetust.
AARE LAINE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised