-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Teade maakonnaplaneeringu kehtestamisest viibis kaks aastat

“Ma arvan, et siin on olnud mingi tehniline apsaks,” ütles Saare maavalitsuse õigustalituse juhataja Jaan Leivategija. “See on ebakorrektsus, aga mitte suur juriidiline probleem, mis toob kaasa kehtetuse või midagi taolist,” lisas ta.
Leivategija sõnul avastasid kehtestamisteate puudumise Riigi Teataja Lisast kinnisvaraärimehed.
Kinnisvarabüroode huvi on Leivategija sõnul ehitada võimalikult mere lähedale, planeeringus on aga palju selliseid alasid mis ehituskeeluvööndit suurendavad.
“Nüüd nad leidsid, et omal ajal pole Riigi Teataja Lisas ilmunud teadet planeeringu kehtestamise kohta ja arvasid, et selle tõttu planeering on kehtetu,” rääkis ta.
“Ma arvan, et see ei oma tähtsust planeeringu kehtimise osas, sest planeering on kehtestatud, sellest on avalikkust informeeritud kohalikus pressis, vabariiklikus pressis ja kooskõlastatud omavalitsustega.”
Teade 27. mail 1999.a. kehtestatud Saare maakonnaplaneeringust ilmus tänavu 4. oktoobril Äripäeva ametlike teadeannete leheküljel (võrdne Riigi Teataja Lisaga). Planeerimis-ja ehitusseaduse kohaselt tuleb maakonnaplaneeringust teatada maakondlikus ja üleriigilises massiteabevahendis ning Riigi Teataja Lisas.
AIN LEMBER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised