-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Perearstid tunnevad suurt huvi geenivaramu koolituse vastu

Geenivaramu tegevjuhi Krista Kruuvi sõnul on positiivne üllatus, et vabatahtlikel koolitustel on osalenud nii palju perearste. Järgmisel nädalal Saaremaal läbiviidava koolitusega jõuab lõpule geenivaramu koolituse esimene etapp. Selles räägiti perearstidele kui tulevastele geenivaramu andmekogujatele geneetikast, biotehnoloogiast, geenitehnoloogiast ning projekti eetilisest ja õiguslikult küljest.
Kogu koolitusprogramm koosneb kolmest etapist. Ülejäänud kaks viiakse läbi veel selle aasta jooksul, et tuleva aasta alguses projektiga aktiivselt alustada.
Kolm maakonda valiti katseprojekti kindlatel põhjustel. Piltlikult moodustavad nad Eesti kaardil kolmnurga, mis hõlmab kogu riiki.
“Tartus asub geenivaramu keskus,” selgitas Kruuv. “Teiste puhul tahame testida, kuidas andmed nii kaugelt Tartusse jõuavad. Saaremaal on transport komplitseeritud ning Lääne-Virumaa asub Tartuga võrreldes teises Eesti servas.”
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised