-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Muinsuskaitseinspektor läheb mõisavalitsejaks

“Väga kahju, et Tõnu ära läheb, sest ta on üldse üks tugevamaid maakonnainspektoreid,” ütles muinsuskaitseinspektsiooni peadirektor Anneli Randla. Ta sõnas, et paraku ei suuda riiklik asutus võistleda erafirmas pakutava palgaga.
Tõnu Sepp lausus, et hakkab riigiametist lahkudes tegelema Pihtla vallas asuva Tõlluste mõisa rekonstrueerimisega. Sepp ei osanud öelda, kes võiks tema asemel Saaremaa muinsuskaitseinspektorina tegutsema hakata. Ta möönis, et Saaremaal polegi eriti vastava erialaga inimesi.
“Ja kui ongi, siis on nad kusagil mujal hõivatud,” lisas Tõnu Sepp.
Maavalitsuse arengu – ja planeerimisosakonna peaspetsialist Kaarel Kasemets möönis, et Tõnu Sepa lahkumine seab muinsuskaitsealase ehitusjärelevalve maakonnas raskesse olukorda. Iseäranis praegu, kus Eesti riik on võtnud endale ülesande dokumenteerida kõik sakraalehitised, et välja selgitada nende investeeringuvajadused.
“Mis siis saab, kas peame läbi ajama ehitusinseneride abiga, et saaksime kirikuõpetajatele nõu anda, kuidas ehitiste probleeme lahendada. Seni kuni koht täidetakse, võib sündida nii mõndagi. Info on ju muinsuskaitseametis ja kohalike inspektorite käes,” rääkis Kasemets.
Samas tunnustas Kasemets Sepa sammu asuda mõisa taastamistööde etteotsa.
“Võibolla Tõllustest tuleb korralik kompleks, mida saab tulevikus hea näitena esile tuua,” sõnas ta.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised