-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

“Saaremaa valss” kõlas 14 korda soome keeles

Soome Saatkonna pressi – ja kultuurinõunik Eva Lille ütles enne võistluse algust, et “Saaremaa valss” on soomlaste hulgas nii populaarne laul, et see ei tähenda neile mitte ainult Saaremaad ja Kuressaaret, vaid ka kogu Eestit üldse.
“Olen nagu iga soomlane – tahaksin iga päev “Saaremaa valssi” kuulda. Sellest tuligi mulle idee õpetada saare koolinoortele see laul soome keeles selgeks – et nad võiksid selle lauluga astuda soome publiku ette esinema nagu tõelised kunstnikud,” rääkis Lille.
Väidetavalt maailma esimesel “Saaremaa valsi” laulmise konkursil kõlas soomlaste menulaul 14 erinevas ettekandes ja tõlgenduses. zhürii, mille koosseisu kuulus ka “Saaremaa valsi” eestikeelsete sõnade autor Debora Vaarandi, leidis, et esinenud solistide, ansamblite, duode ja triode hulgas laulis esikoha ning Soome – reisi vääriliselt poisteduo Karl – Jörgen Viskus – Preedik Heinmaa.
Teise koha koos preemiareisiga Soome teenis välja Kuressaare gümnaasiumi trio koosseisus Mariliis Toon, Karin Martinson ja Marvi Vallaste.
Kõige ehedama soome keele ja üles näidatud soomemeelsuse eest anti preemia KG ansambli Mõnusad solistile, huumoripreemia sai SÜGi noormeeste ansambel Varsakabi ning väiksemad eriauhinnad said Lümanda PK kvartett ja SÜGi noormeeste ansambel Väikesed Varsad.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised