-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Saaremaa laululinnud laulavad võistu

“Maakonna igas vallas on oma konkursid peetud ja sel aastal osales Laululinnu võistluse eelvoorudes kokku 416 last. Konkursi lõppkontserdile pääses neist 58,” rääkis Laululind 2001 võistluse lõppvooru korraldaja, maakonna kultuurijuht Lea Kuldsepp.
Lõppkontserdil esineb 25 linnalast ja 33 maakoolide ning – lasteaedade last, keda on õpetanud-juhendanud 32 lauluõpetajat.
“Viimased aastad on näidanud, et Saaremaal on tõesti väga palju laulvaid lapsi. Mitmed tänavustest vanema grupi esinejatest on lauluvõistluse lõppvooru jõudnud juba aastaid, samuti võib lõppvõistlusel kohata juba möödunud aastatel hästi esinenud laste nooremaid õdesid – vendi,” lausus Kuldsepp.
Emadepäevale pühendatud lauluvõistluse Saaremaa Laululind 2001 lõppkontserdil esinevad lapsed ja noored vanuses 4-17 eluaastat, lauljaid hindavasse zhüriisse kuuluvad rahvakultuuribüroo tegevsekretär, muusikaõpetaja ja poistekoori dirigent Anne Ojalo, Vanalinnastuudio pressiesindaja ja kauaaegne raadiosaadete tegija Age Raa, dirigent, helilooja ja lauluõpetaja Toomas Voll ning muusik Tiit Paulus.
Välja selgitatakse parim solist 4 -, 5 -, 6 – jne-aastaste lauljate seast, samuti valitakse välja need neli laululast, kes esindavad Saaremaad Eesti Televisiooni lastelauluvõistlusel Laulukarussell.
“Saaremaa lapsed on Laulukarussellil alati hästi esinenud ja kindlasti tuleb ka tänavuse konkursi lõppvoorust uusi tähti,” avaldas Kuldsepp.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised