-1.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Soome muumikuulsused lasteraamatukogus näitusel

“Muumid on kõige kuulsamad soomlased, sama kuulsad ehk kui Mika Häkkinen – ja kui arvestada, et neid tunnevad kogu maailma lapsed, siis ehk veel kuulsamadki,” tõdes näituse korraldanud Eesti Soome Instituudi juhataja Martti Turtola.
“Muumid on nagu meie kultuuri suursaadikud maailmas, kes reisivad üle ilma ja tutvustavad seal Soomet,” lisas ta.
Turtola sõnul on Tove Jansson on üks kõige rohkem tõlgitud soome kirjanikke – tema muumitrollid räägivad 34 erinevas keeles. Kõik tema muumiraamatud on ilmunud, soome, rootsi, saksa, inglise ja jaapani keeles.
Näitus, mis sisaldab mitmes keeles välja antud muumiraamatuid, muumitrollinukke, joonistusi, lühikest ülevaadet raamatute autori Tove Janssoni eluloost ja isegi üht muumipiltidega kaunistatud kaelasidet, on seni rännanud mööda mandri raamatukogusid.
Saaremaa lapsed saavad pärast seda, kui väljapanek keskraamatukogus maha võetakse, muumiperega sinasõprust sõlmida Kärla, Valjala ja Orissaare raamatukogus.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised