-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Tammisaari Selts tegutseb jälle

“Möödunud aasta sügisel andis Tammisaaris tegutsev Saaremaa Selts märku, et nad tahaksid saarlastega, siinse Tammisaari Seltsiga, taas koostööd teha ning et nad on oma 2001. aasta plaani võtnud juba neli Saaremaaga seotud üritust. Otsustasime seltsi uuesti tegutsema panna ja märtsis taasasutasime Tammisaari Seltsi Saaremaal,” rääkis Meie Maale Angela Alliksoon, taasloodud seltsi esimees.
Seltsi asutamise eel viibisid Saaremaal ka Tammisaari Saaremaa Seltsi tegemiste eesotsas seisvad Hans Rehnström ning Gunilla ja Hans – Ole Josefson, kes tutvustasid siin lähemalt ka oma seltsi plaane. Et Josefsonid on ametilt muusikaõpetajad, on neil esimese projektina kavas koostöös Orissaare Gümnaasiumi muusikaõpetaja Anne Kannuga hakata õpetama rootsikeelseid laule OG lastele, samuti korraldada õpilaste ja muusikaõpetajate vahetust ja külaskäike.
Teine projekt hõlmab külaliikumist. Selle raames on grupp saarlasi juba Tammisaaris käinud ning nüüd püüavad nad hakata nähtu põhjal külaliikumist juurutama ka siin.
Kolmas kahe seltsi koostööpunkt kannab nime “Lucia”. Selle eesmärk on aidata Saaremaa inimestel tähistada jõuluaja algust 13. detsembril.
“Luutsinapäeva tähistatakse Kuressaares praegugi ja selle traditsiooni, Lucia riided ja krooni tõid kunagi siia just Tammisaari inimesed,” rääkis Alliksoon. “Nüüd tahavad nad seda kommet viia rohkem Orissaare ja Leisi kanti.”
Neljas koostöövaldkond on sport. Tammisaari selts on sealsele kevadjooksule kutsunud juba kümmekond Saaremaa naist, saarlased tahavad Tammisaari sõbrad kutsuda ka mõnele siinsele vahvale spordiüritusele.
Aastatel 1991 – 1997 tegutsenud Saaremaa Tammisaari Selts oli esimene kultuuriselts taasiseseisvunud Eestis.
TIIU TALVIST

Eelmine artikkelTantsukaar läbi eluringi
Järgmine artikkelHooldekodu laieneb
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised