-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Noorteorkester tervitab

Saaremaa Noorteorkestri dirigendi Matis Männa sõnul on poolteist aastat koos mänginud Saaremaa Noorteorkester oma kevadkontserdi repertuaari valinud erksaid kevadisi viise, noortele sobivaid bluesilugusid ja väikesi vihjeid käimasolevale Jazzkaarele, peatselt saabuvale emadepäevale mõeldes on selgeks õpitud popurrii “Lilled emale”.
“Kontserdil on kaastegev ka Tallinna Muusikakeskkoolis õppiv trompetisolist Karlis Saar, kes esitab orkestri saatel ühe hoogsa kevadise noortetantsu. Kuressaare muusikakooli laulusolistid Meren Tamm, Kati Laev ja Merili Varik aitavad meil esitada ühe uue Aafrika loo ja kaasa teeb ka väike laulusolist Kärt Männa ning noored trompetisolistid,” rääkis Männa.
Eesti Kultuurkapitali toel tegutsevas projekt – orkestris mängib praegu 32 noort pillimeest. Lisaks Matis Männale dirigeerivad Saaremaa Noorteorkestrit Valdo Rüütelmaa ja Juhan Tõhk.
“Püüame muuta traditsiooniks, et üks noorteorkestri kontsert on sügisel ja pühendatud vanameister Caesar Kaljo sünniaastapäevale, teine aga kevadel, enne emadepäeva. Sügisene kontsert läks meil Kuurhoones täismajale ja julgen soovitada, et kes tahab vähegi täiendada oma kevadisi jõuvarusid, tulgu kindlasti kontserdile. Võrreldes sügisega on meie mängutase kõvasti paranenud, ent ainuüksi nende noorte nägemisest peaks igaüks saama positiivse emotsiooni,” märkis Männa.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised