-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Jüritule süütas uus kuningas

Üritus ise aga algas juba varem alevikus Kihelkonna kuninga valimistega, kus osales kaheksa julget kandidaati. Nemad võistlesid nooleheites, kroketimängus, mõõgavõitluses ja kõneosavuses. Võitjaks kuulutati rahva hääletusel kohalik ehitusmees Mati Salumaa, kellele pandi sarviline kuningakroon pähe. Selle krooniga pääseb ta aasta jooksul tasuta kõigile kultuurimaja pidudele.
Pärast kuninga valimisi aga sõideti üheskoos Kihelkonna maalinnale, kus kooliõpilased esitasid vabaõhuetenduse kindluse piiramisest ja langemisest. Nagu ajaloost teada, võeti saarlaste kuningas Vesse kinni ja poodi üles. Siis aga ratsutas kohale uus kuningas Mati ja süütas jüritule.
Etenduse lavastas ja kogu ürituse peakorraldaja oli Kihelkonna valla kultuurijuht Sirje Huul. Rahvas tantsis ja pidutses ümber jüritule, mekiti Liide Heinami pruulitud koduõlut.
“Väga tore õhtu oli,” kiitsid kohalolijad.
“Sirje oskab asju põnevaks teha, saime üht – teist teada ka kodukandi minevikust.”
TÕNU ANGER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised