-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Jüriööjooks tõi rahva kokku

Vaatamata õhtul sadanud paduvihmale ja tugevale äikesele alustasid esmaspäeva õhtul tõrvikutega jüriööjooksu Kahutsi maalinnalt Pöide kiriku juurde 19 kuueliikmelist võistkonda. Üheksa olid neist Kahtla kooli õpilased, kaheksa aga Tornimäe koolist.
Täiskasvanuid esindasid Tornimäe pedagoogid ja Gramaticuse maamõõtjad.
Enne starti asumist jutustas Tornimäe kooli direktor Hanso legendi Rooma keisrite Diolectianuse ja Maximilianuse valitsemisajal elanud rüütlist Georgiusest, kes päästis Silene printsessi koletise käest.
2,7 kilomeetri pikkuse vahemaa läbis kiiremana Kahtla kooli 9. klassi noormeeste võistkond, kellel oli kohe kannul Tornimäe kooli 7. klassi võistkond. Kui kõik võistlejad olid kiriku juurde jõudnud, süüdati lõke, kus sõna sai Pöide vallavanem Eino Kirs ja Tornimäe kooli sõnakunstiring õpetaja Ruth Jasmini juhendamisel. Vaheldust lisasid ühismängud. Kõik osavõtjad said diplomi. Seiklusigi oli rohkem kui arvata võis ja need olid põhjustatud esimesest kevadvihmast.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised