-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Jersey tippatleedid boikoteerivad Saarte mänge

Võrguajakirja Man Online andmetel on La Manche’i väinas asuva Jersey saare seitse kergejõustiklast ja mõned paremad võrkpallurid teatanud oma loobumisest, kuna peavad 480 naela (15 000 krooni) maksmist oma kodusaare esindamise eest liialt kalliks.
Sarnaselt mängudel osaleda soovivatele Saaremaa sportlastele, tuleb ka Jersey sportlastel suurem osa kuludest ise tasuda. Jersey omavalitsuse puhkuse – ja spordiamet maksab oma sportlasdelegatsioonil kinni vaid poole lennupiletist. Sponsorid katavad kulud ainult jalgpalluritel ja ujujatel.
Eriti raske olukord on Jersey võrkpallivõistkondadel, sest üheksa paremat mängijat on otsustanud reisist loobuda. Naiste võistkonna manageri Lee Ingrami sõnul ei ole saare võrkpallil sponsoreid nagu mõnedel teistel alaliitudel ja seepärast tuleb kõik kulud katta sportlastel endil.
Jersey Saarte Mängude Assotsiatsiooni esimees Derek Bernard soovitab keskenduda võistluste positiivsele poolele.
“Mulle tundub siiski, et 32 atleedi lähetamine Saarte mängudele on suurepärane saavutus, sest delegatsioon on Gotlandiga võrreldes poole suurem ja näitab kui atraktiivsed need võistlused on,” märkis Bernard.
“Saarte mängud on parim asi, mis kunagi meie saare spordis on olnud.”
Rahapuudusel loobusid Saarte mängudele sõidust Saaremaa laskjad ja vibusportlased, kes varasematel mängudel on toonud koju mitmeid medaleid. Mängudele ei lähe ka ujujad, Meie Maa andmeil on raskustes sõiduraha kokkusaamisega ka mitmed teised alaliidud.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised