-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Hülgeloenduse kokkuvõtted tehtud

“Liivi lahe pool oli poegimine väga edukas, selles mõttes, et surnud poegi oli väga vähe, Allirahu saartel 4-8%,” ütles hülgeuurija Ivar Jüssi.
Läänerannikul Vilsandi Rahvuspargi territooriumil asuvalt Laevarahult olid pojad juba merre läinud ja Innarahul ilmnes ebatavaliselt suur suremus. Enne vetteminekut suri 22% poegadest. Võrreldes varasemate aastatega, mil seal on sündinud 200 hülgepoja ringis, on tänavune 90 väike arv.
Umbes 5% poegade suremust peetakse hallhüljeste puhul normaalseks. Innarahu suure suremuse täpsed põhjused ei ole teada, kuid arvatavasti on tegemist ebasoodsa sünnipaigaga – mullane saar, suur hüljeste asustustihedus, häirimine merikotkaste poolt jne.
Loendatud 410 poega on Jüssi sõnul ainult teadaolevad saartel sündinud loomad. Mingi hulk hülgeid sündis näiteks Suures Katlas ja Soela väina ümbruses olevale jääle, kuid nende arv pole teada.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised