-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Maavanem Jüri Saar annetas hüvitise Saaremaa Fondile

Jüri Saar loodab, et ülestõusmispühal sündinud algatusega ühineb palju saarlasi ja saarlaste sõpru, aidates kaasa elu väärtustamisele Eesti saartel ning leevendades vastuolu, mis on tekkinud Tallinna ja ääremaade vahel.
“Olukorras, kus päev – päevalt süveneb lõhe rikaste ja vaeste, edukate ja edutute, vanade ja noorte ning metropoli ja provintsi vahel, pidasin õigeks annetada hüvitis saarte elanike heaks,” märkis Saar.
Maavanem Saare ametiaeg lõppes 1999. aasta 25. novembril ning ta sai kompensatsiooniks kuue kuu ametipalga, mis on kokku 112 500 krooni.
Mullu jaanuaris kinnitas valitsus Jüri Saare uuesti Saare maavanemaks, kuid ükski seadus ei nõudnud hüvitise tagasimaksmist. Saar on maavanem alates 1992. aastast.
Eile otsustas koalitsiooninõukogu nõuda Jüri Saarelt ja Pärnu maavanemalt Toomas Kivimäelt seletust nende avalikkuse meelepaha esile kutsunud tegude kohta. Saar peab koalitsioonile selgitama oma ülisuure lahkumishüvitisega seonduvat ning Kivimäelt ootab võimuliit selgitust väidetava surve avaldamise kohta oma sugulase vahi alt päästmiseks.
Saar ja Kivimägi peavad esitama koalitsioonile kirjaliku seletuse, ütles koalitsiooninõukogu esimees Andres Tarand.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised