-2.8 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Vene lapsed taas eesti peredesse

Integratsiooni sihtasutuse toel juba seitsmendat aastat korraldatava projekti koordinaatori Tiina Peenoja andmeil on selle aja jooksul Saaremaa peredes külas olnud üle kahesaja vene lapse ja noore. Peenoja sõnul on paljudel juhtudel suvistest koosveedetud päevadest kujunenud välja pikaajalised perekondlikud ja sõprussuhted.
See on ühtlasi nii keeleoskuse arendamisele suunatud projekt kui ka suvepuhkus, märkis Peenoja. Koosveedetud ajast võidavad nii vene lapsed kui eesti perekonnad, kel lisaks suhtlusele ja uutele kogemustele on võimalik ühe lapse neljanädalase majutuse eest teenida 3200 – 4000 krooni. Tasu sõltub sellest, kas lapse eest maksavad vanemad või integratsioonifond.
Peenoja nentis, et projektis osalevad vene lapsed ja noored kolmandast kahekümne viienda eluaastani. Majutavas peres peab kindlasti olema majutatavaga samas eas olev laps, lisas ta. Tiina Peenoja märkis, et asjast huvitatud saavad võtta temaga ühendust telefonidel 06572386 või 05014612.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised