-2.8 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Volikogu rahanduskomisjon: kasutusvaldus linnale soodne

“See on linna jaoks väga hea leping, kuid ma kahtlen, kas ta teine pool niisugusel kujul selle alla kirjutab,” nentis rahanduskomisjoni esimees Tiit Sarapuu.
Ta möönis, et tõenäoliselt hakkab operaatorfirma Arco Vara, kel on lepingu järgi kohustus raamatukogu ehitust täies mahus rahastada, linnalt intressi kauplema.
Lepingu järgi paigutab Arco Vara raamatukogu – konverentsikeskuse ehitusse kuni selle valmimiseni tuleval kevadel 28 miljonit krooni. Linn ostab hoone riigi abiga nelja järgmise aasta jooksul kinnisvarafirmalt välja. Praktiliselt saab ta oma raha lõplikult tagasi 2005. aastal, tõdes Sarapuu ja lisas, et ilmselt ei ole kasutusvaldusest saadavad tulud nii suured, kui sama raha mujale investeerimisel.
Rahanduskomisjon arutas ka keskuse ehitamise linnapoolseid rahalisi katteallikaid. Praegu on kokkulepe, et riik rahastab ehitust 18 miljoniga, linn peab ülejäänu saama kinnistute, sealhulgas vana raamatukoguhoone müügist.
Raamatukogu ehitus algab juunis
Kuressaare kesklinna raamatukogu – konverentsikeskuse ehitus algab 1. juunil, mil on valminud hoone täielik ehitusprojekt. Abilinnapea Aarne Mustise sõnul on see projekteerimis – ehituskonkursi võitnud Tesmani otsus.
Praegu pole ju valmis midagi peale eskiisprojekti, selle põhjal tuleb teha ehitusprojekt, ütles Mustis, kelle sõnul ei tähenda ehituse alustamine juunikuus, et objekt järgmise aasta märtsiks valmis ei saa.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised