-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Puhkpilliõpilased näitasid kõrget klassi

Kuressaare muusikakoolis kaheksandat aastat plokk- ja viiendat aastat ristflööti õppiv 13 – aastane Liis Lulla osales 14 – aastaste ja vanemate flöödiõpilaste vanuseklassi finaalis, ent saavutas seal sellegipoolest mäekõrguse võidu.
“Liis on klass omaette – ta on musikaalne, andekas, võimekas, artistlik. Tal ei ole Eestis vastast juba sellepärast, et ta mängib kahte pilli sellisel tasemel, et teda on tunnustanud nii Haagi Konservatooriumi kui Indiana Ülikooli muusikaõppejõud.
Viimase kutsel on Liis oodatud ka Ameerika noorte vanamuusikaakadeemia laagrisse Indianasse,” märkis Liisi õpetaja Tiiu Maripuu.
“Et tegemist on väga vajaliku, ent väga kalli reisiga, soovib Liis leida selleks kohalike asutuste – ettevõtete toetust, olles nõus esinema nende üritustel. Kui soovitakse, on ta võimeline ette kandma täispika flöödimuusikakava,” lisas ta.
Teine Tiiu Maripuu käe all plokk – ja ristflöödimängu õppiv ning üle – Eestilise konkursi lõppvooru pääsenud õpilane, Virve Sammelsaar, sai oma vanuseklassis II koha. Matis Männa klarnetiõpilane Edgar Koppel pälvis züriilt kiituskirja.
Orissaare muusikakoolile tõi noorte puhkpillimängijate konkursilt esikoha Valdo Rüütelmaa trompetiõpilane Marko Veliste.
“Marko kohta öeldi sel konkursil väga haruldasi sõnu – et ta on erilise musikaalsuse ja keskendumisvõimega ning mängib harvanähtava andumuse ja väga hea tooniga,” rääkis Orissaare muusikakooli direktor Liivi Tamm, kelle sõnul paistab Marko silma ka erilise töökuse ja eesmärgikindlusega.
Teine Valdo Rüütelmaa puhkpillipoiss, metsasarveõpilane Taavi Põri saavutas oma klassis teise koha.
“Ka nooremas vanuserühmas osalenud Taavi oli tubli ja jättis hindajaile hea mulje,” sõnas Tamm.
Kõiki finaalüritusel osalenud noori puhkpillimängijaid saatis kontsertmeister Heldi Vahter.
Üleriigilisel konkursil esikohtadele tulnud puhkpilliõpilased esinevad eeloleval laupäeval pidulikul autasustamistseremoonial ja kontsert – aktusel Tallinna Matkamajas.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised