-1.6 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Kopsupäev tõi kaks haigusekahtlust

Tuberkuloosiarst Jaanika Suluste sõnul oli kontrollitutest 26 isikul mõni muu kopsuhaigus. Kahele langes kahtlus, et tuberkuloos võib olla juba enne põetud ja nüüd on tekkinud uus oht.
Tuberkuloosipäevast oli Suluste sõnul kasu: “Üle vaadati need inimesed, kes muidu poleks siia tulnud.” Kohaletulnute hulgas oli ka asotsiaalset kihti, keda kopsuarst oleks meeleldi arvukamalt näha tahtnud. Neist keegi tuberkuloosi ei põdenud.
Suluste soovitab kõigil haigekassas kindlustatutel tuberkuloosikahtlusega ka edaspidi kopsukabinetti pöörduda. Haigekassa poolt kindlustamata isikuil tuleb kõigepealt aga pöörduda oma perearsti poole, kes vajadusel saadab ta edasi. Tuberkuloosikahtluse korral ei pea haige visiidi eest maksma.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised