-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Saaremaa euroteabeprojektid said toetust

MTÜ Saaremaa Õppekeskuse juhataja Leonora Krausi sõnul tahab õppekeskus Euroopa Liidu alasele teabekonkursile esitatud projekti “Maapiirkondade areng Euroopa Liidus” raames anda eurokoolitust saare maakonna kuue valla elanikele.
“Projekti eesmärk on inimeste informeerimine küsimustes, mis puudutavad võimalikke muudatusi maapiirkondades seoses EL astumisega. Koolituse käigus antakse ka ülevaade SAPARD – programmist, sinna finantseerimistaotluste esitamise korrast ja tingimustest,” selgitas Kraus.
Kahepäevane koolitus viiakse läbi Leisi, Kihelkonna, Mustjala, Torgu, Pöide ja Kaarma vallas, kursuse lõpetab sellel osalenutest kokku pandud vallavõistkondade vaheline viktoriin “Kas tunned Euroopa Liitu?”.
“Projekti koostades mõtlesime just neile natuke vanematele maainimestele, kes on EL suhtes praegu põhiliselt skeptiliselt meelestatud. Internetis nad ei käi ja neil puudub informatsioon selle kohta, mis Eestiga euroliitu astudes juhtub,” nentis Kraus ja tõdes:
“Inimesed peaksid saama piisavalt infot ja olema kompetentsed otsustama, kui meil tuleb EL astumise teemaline referendum.”
Saaremaa õppekeskuse euroteabeprojekt sai konkursi komisjonilt toetust 35 600 krooni.
Saaremaa Talupidajate Liidu projekt “Maaelanike toimetuleku ja eneseteostuse suurendamine ühistegevuse ja kohaliku elu korraldamise abil” sai toetust 32 000 krooni.
Euromaja juhataja Kaie Rõõm – Laanet rääkis, et ka selle projekti eesmärk on tutvustada maainimestele EL põllumajandussüsteemi ja maaelu toetuste saamise mehhanismi.
Euroopa Liidust teavitamise konkursil kandideeris 98 organisatsiooni 101 projektiga.
Toetust sooviti kokku üle kuue miljoni krooni. Saaremaa mittetulundusühingud ja sihtasutused esitasid konkursile 10 projekti.
Riigikantselei ja Avatud Eesti Fond otsustasid toetada 41 mittetulundusühingu poolt konkursile esitatud 46 europrojekti, mis koolituse, väitluse ja huviürituste kaudu kaasavad vähemalt pool miljonit Eesti inimest.
Toetuste kogusumma on 2 534 699 krooni.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised