-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Päästeteenistuse info

Kulupõleng Kihelkonnal ja Salmel
Teisipäeval kell 16.07 sai Saaremaa päästeteenistus teate kulupõlengust Kihelkonna vallas Kehila külas Rohe talus, kus tuli oli levinud 3,5 hektaril.
Päästeteenistuse pressiesindaja Sirle Matt vahendas, et kulupõleng sai alguse peaaegu kustunud lõkkest, mille juurest maaomanik mõneks ajaks lahkus. Naastes avastas ta aga, et tuul oli tule kulusse kandnud.
Nähes, et oma jõududega tulele piiri panna ei õnnestu, kutsus maaomanik tuletõrjujad. Kuressaare keskkomando ja Kihelkonna tugikomando tuletõrjujad likvideerisid põlengu, takistades tule levikut okasmetsa.
Eile kell 13.57 sai Saaremaa päästeteenistuse häirekeskus väljakutse Salme vallast Tehumardi külast Peetri talust. Seal põletas pererahvas lõkkeplatsil prahti, kui tuul sädemed lõkkest kulusse kandis ja selle süütas.
Tugeva tuule tõttu levis põleng väga kiiresti lähedal asuva okasmetsa suunas, õnneks pidurdas tule leviku kiirust metsaservas heinamaale sisse sõidetud autotee.
Keskkomando tuletõrjujad peatasid tule leviku paari meetri kaugusel metsast.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised