-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Muhu põhikooli õpilased käisid Norras

Muhu põhikooli õpilased on oma aktiivse osalemisega GLOBE projektis pälvinud tunnustust ja tänusõnu rahvusvahelises ulatuses. Sügisesel kohtumisel ühisprojekti Norra – poolsete esindajatega Sagedi lossis kinnitasid norrakad, et Muhu õpilased on projektis osaleva kaheksa kooli seas kõige kaugemale jõudnud, mis tähendab omavahelise kokkusaamise korraldamist.
11. – 16. märtsini Norra koolis toimunud ühiskonverentsil esinesid Muhu õpilased oma uurimistöödega, mis käsitlesid näiteks temperatuuride sõltuvust aastaaegadest ja maakoha kaugust merest. Kaasa võetud loodusringi näitlikest materjalidest kujundati kohapeal stend. Laste üritusest räägiti televisioonis, kus Muhu lapsed andsid ka intervjuusid ja nad said direktor Roomi sõnul oma inglise keele oskusega seal hästi hakkama.
Muhulastel olid kaasas oma käsitöö – ja kunstiringis valmistatud esemed, mida sealsed õpilased ja õpetajadki imetlesid. Kõige toredamad olid aga muhulaste rahvariided ja muhu folkloori tutvustav kontsert, mis ka väga menukaks osutus.
Muhu õppurid osalesid Norra võõrustajate spordipäeval, kus tehti slaalomisõitu ja mängiti palli. Üks vahva diskoõhtu peeti ära ja tutvuti ka selle kauge maaga. Pikal bussireisil peatuti põgusalt nelja riigi pealinnas. Tallinnale järgnesid Helsingi, Stockholm ja Oslo, kus käidi ka kuulsas skulptuuride pargis.
Ka Norra kodudes, kus muhulased elasid, võeti neid südamlikult vastu. Loodusõpetuse õpetajad tegid plaane GLOBE loodusvaatluste alal, riikide erinevatest haridussüsteemidest jõudsid aga vestelda koolide direktorid.
Juunikuus, lõpueksamite ajal on Norra lapsed Muhu põhikooli külalisteks ja siis tahavad võõrustajad oma kaunist kodusaart kauge Põhjamaa eakaaslastele põhjalikumalt tutvustada.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised