-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Saaremaal peeti uurimistööde konverentsi

Saaremaa ühisgümnaasiumi direktori Viljar Aro sõnul kuulati kolme päeva jooksul ära 11 ettekannet õpilastelt ja 9 ettekannet õpetajatelt. Õpetajate uurimistööd kaasati konverentsile tänavu esimest korda.
“Konverentsi idee on õpetada õpilasi uurima – viiest lõpueksamist ühe asemele uurimistööd valides võib tänapäeval gümnaasiumi lõpetada. Samas pole õpetajaid kunagi juhendama õpetatud – järelikult selleks, et õpilased saaksid oma töid paremini teha, peaks kõige enne õpetajatest asjatundlikud juhendajad saama,” rääkis Aro. Uurimistööde konverentsi peaeesmärk on siiski gümnaasiumilõpetajate ettevalmistamine kõrgkooli astumiseks.
Konverentsil esitatud uurimistööde teemavalik ulatus seinast seina: SÜG – i noormehe Hando Henno töö käsitles näiteks autotranspordi mõju atmosfäärile, Sirvi Saar KG – st oli oma uurimuse teemaks valinud õpilaste humanitaarteaduslikud ja arvutialased ettekanded. SÜG – i muusikaõpetaja Sirje Medelli uurimistöö teemaks oli “Lapsed ja kriitika”, võimlemisõpetaja Tiiu Haavik käsitles õpilaste rühihäireid koolis, Maidu Varik KG – st tegi kokkuvõtte koolipersonali poliitikast uue õpetaja vastuvõtuks kollektiivi ja õpetaja ootustest sellele.
“Teemade mitmekesisus pole taotluslik – nende tööde ühendav telg on uurimine ja uurimistöö tegemine koos selle akadeemilisuse ja omapoolse kokkuvõtte väljatoomisega,” avaldas Aro.
Igale ettekandele järgnes küsimuste – vastuste voor ja täna lõpeb konverents ajurünnakuga uurimistegevuse arendamise tuleviku teemadel. Konverentsi materjalid võeti kokku teeside kogumikku.
Konverentsil osalesid Tallinna 32. keskkooli, Tartu Descartes’i Lütseumi, Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumi, Kuressaare Gümnaasiumi ja Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilased ning õpetajad.
Ühiskonverentsi pidasid need viis kooli juba kolmandat korda.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised